dijous, 11 de juny de 2009

AMANIDA D'ARRÒS

Ara que baixa la feina i puja la calor, anem a activar una mica el blog amb una recepta típica d'estiu.
Una amanida d'allò més fàcil, bona i ideal per a refrescar-se o prendre amb un tupper a la feina o de picnic.

Ingredients:
- arròs llarg
- pastanagues
- pèsols
- beicon
- pernil dolç
- panses
- tomàquet per amanir
- ceba

Elaboració:
- Es posa a bullir l'arròs amb la pastanaga tallada a rodanxes i els pèsols. Quan està llest es passa per l'escorradora. Posar-ho tot en un vol gran.
- Es talla el beicon i el pernil a trossets i es passa per la paella, i quan ja està llest s'hi posen les panses un moment i s'apaga el foc. Barrejar-ho amb l'arròs i posar-ho a la nevera.
- Un parell d'hores abans de menjar, es tallen les tomaques a daus i es posen amb sal i oli per a que deixin anar el suc, que ens servirà d'amaniment. A mi m'agrada amb força tomaca i el seu suquet.
- Es talla la ceba a trossets petits i es posa amb força sal i un raig de vinagre, per a que no piqui. Després de mitja hora es passa per l'aigua. S'hi posa un raig d'oli i es serveix a part.
- A l'hora de menjar, es posa l'arròs al plat i cadascú s'hi posa la ceba i la tomaca al gust.
És molt bo pel contrast de gust del dolç i el salat, i la ceba i el tomàquet fan que sigui més mengiu.

3 comentaris:

Dolça ha dit...

Ben tornada PADRINA!!!!
Calor= amanides. Aquesta bona, senzilleta i ben completa.

PTNTS
Dolça

Gemma ha dit...

M'encanten aquestes amanides d'arròs ben completes. Avui mateix en tinc per dinar, hi poso tonyina i ou dur i la faig de plat únic. Amb la calor trobo que vénen molt de gust, oi?

VINCENT ha dit...

Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,

Vincent