dimarts, 14 d’abril del 2009

MONES DE PASQUA

Fer les mones de Pasqua a casa és una tradició familiar. La iaia feia el pa de pessic tot treballat a mà (no hi havia batedores) i alguns eren de 12 ous!!!
Poso la recepta del pa de pessic, que és la base per a una bona mona, i per a la decoració nomès cal una mica d'imaginació.


* Ingredients per al pa de pessic:
- 6 ous
- 6 cullerades soperes de farina
- 6 cullerades de sucre
- 1 cullerada de postre de llevat
- un polsim de sal
( les proporcions sempre són per a cada ou una cullerada de farina i 1 i 1/2 de sucre)

* Elaboració:
- Es monten les clares a punt de neu
- S'afegeix el sucre a poc a poc i es treballa fins que deixi de cruixir
- S'hi posen els rovells i es segueix remenant
- S'afegeix la farina a poc a poc i es treballa bé
- S'hi posa un polsim de sal i la llevadura i es remena bé
- Es posa en una motlle i al forn 30 ó 40 min.