dimecres, 19 d’agost de 2009

PASTIS D'ESTIU


Una altra recepta fresqueta i sense passar pels fogons!
* Ingredients:
- pa de motlle
- tomaques per sucar
- tonyina en llauna
- salmó fumat
- pernil dolç
- bastonets de cranc
- gambes
- ous durs
- maionesa
- enciam
- olives
* Preparació:
Es forra el motlle (rodó o quadrat) amb film transparent i es cobreix amb una capa de pa de motlle, retallant les llesques fins que quedi completament cobert el fons. Es suca el pà amb tomàquet, oli i sal i s'hi posa el pernil dolç a tallets. Es cobreix amb una altra capa de pa de motlle, procurant que no coincideixin les juntes. Es suca amb tomaca i es posa la tonyina. Es tapa amb una altra capa de pa de motlle sucat amb tomaca i es posen les gambes i els bastonets de cranc tallats a trossets. es posa la última capa de pa, sucat amb maionesa pel costat interior. ES cobreix tot amb film transparent i s'hi posa un pes al damunt per tal que quedi ben compacte. Es guarda a la nevera d'un dia per l'altre.
Per desmotllar-lo el tombem damunt d'una safata traient el film, i el cobrim amb una fina capa de maionesa, i el decorem amb el salmó, ou dur ratllat, olives, gambes,... i amb l'enciam tallat juliana i posat pels costats també sucats amb maionesa.
En aquest pastis s'hi poden posar gran varietat d'ingredients: pernil salat, xoriç, formatge, xoped,...

4 comentaris:

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Una opció fresqueta per un dia calorós. Molt bo aquest pastís d'estiu, a mi m'agraden molt. O sigui que segur cau. Salut!!!!

Dolça ha dit...

hola Padrina!!!! Ja torno a ser aquí. Bo aquest pastís però primer plaaaaat? I de segon que hi posaràs, un got d'aigua? jejej. PTNTS
Dolça

LA PADRINA ha dit...

Olles i somriures: fresquet i sense haver de passar pels fogons!
Dolça: Benvinguda! portes receptes sueques? mandonguilles i mandonguilles, no? El pastís és un primer plat o un plat únic, tot depèn de la gana!!!!!!!!

Gemma ha dit...

Aquests pastissos són ideals per l'estiu, entren molt bé fresquets de nevera i quedem molt vistos, ideals per un àpat de cada dia o per un dia de més compromís. I segur segur que agraden a tothom!