dijous, 11 de juny del 2009

AMANIDA D'ARRÒS

Ara que baixa la feina i puja la calor, anem a activar una mica el blog amb una recepta típica d'estiu.
Una amanida d'allò més fàcil, bona i ideal per a refrescar-se o prendre amb un tupper a la feina o de picnic.

Ingredients:
- arròs llarg
- pastanagues
- pèsols
- beicon
- pernil dolç
- panses
- tomàquet per amanir
- ceba

Elaboració:
- Es posa a bullir l'arròs amb la pastanaga tallada a rodanxes i els pèsols. Quan està llest es passa per l'escorradora. Posar-ho tot en un vol gran.
- Es talla el beicon i el pernil a trossets i es passa per la paella, i quan ja està llest s'hi posen les panses un moment i s'apaga el foc. Barrejar-ho amb l'arròs i posar-ho a la nevera.
- Un parell d'hores abans de menjar, es tallen les tomaques a daus i es posen amb sal i oli per a que deixin anar el suc, que ens servirà d'amaniment. A mi m'agrada amb força tomaca i el seu suquet.
- Es talla la ceba a trossets petits i es posa amb força sal i un raig de vinagre, per a que no piqui. Després de mitja hora es passa per l'aigua. S'hi posa un raig d'oli i es serveix a part.
- A l'hora de menjar, es posa l'arròs al plat i cadascú s'hi posa la ceba i la tomaca al gust.
És molt bo pel contrast de gust del dolç i el salat, i la ceba i el tomàquet fan que sigui més mengiu.