dilluns, 21 de setembre de 2009

LLOM AMB FRUITS SECS

Aquesta recepta l'he tret d'un fulletó de l'Àrea de Guisona on hi havia algunes recpetes per a cuinar amb els seus aliments. Amb unes petites modificacions ha sortit la mar de bona.



* INGREDIENTS
- una canya de llom
- fruits secs variats (panses, pinyons, prunes, orellons)
- una llauna de pinya "en su jugo" o en almíbar
- un got petit de vi blanc
- un got petit de conyac
- 1 litre de brou de pollaste o vedella

* ELABORACIÓ

Salpebrem la canya de llom i la posem en una safata al forn amb oli uns 30-45 min. Cap al final de la cocció hi tirem el got de vi blanc pel damunt i ho deixem una estona més. Posem el llom en un plat per tallar-lo quan sigui fred i guardem el suc.
Tornem a posar oli a la safata (també es pot fer en una paella) i hi posem la pinya tallada a trossets amb una mica del suc, junt amb els fruits secs i deixem que s'enrosseixi una estona. Hi posem el got de conyac i el flamegem, i ho deixem uns minuts més.
Tornem a posar el llom ja tallat a la safata juntament amb els fruits secs i hi afegim el brou. Deixem que faci una estona xup-xup i que redueixi i ja es pot servir.

4 comentaris:

Mercè ha dit...

Quina bona pinta aquest llom!! Amb les ingredients que porta ha de ser boníssim per força!! :)

Dolça ha dit...

Padrina, això comença a agafar ritme!!! Jo aquesta recepta la faig amb llomillet, trobo que la carn és una mica més melosa, però surt boníssim el suquet amb les fruitetes... ideal per sucar-hi pa, VISCA EL RÊGIM!
PTNTS
Dolça

pityenlacocina ha dit...

que rico, tiene una pinta supersuculenta, me lo apunto, te felcito,

besitos desde londres,

pity

Dolça ha dit...

Padrina!!!!!!! On ets!!!!!! t'enyorem!!!!!
Encara ue siguin les farinetes del Jan, et volem veure!
PTNTS
Dolça