dilluns, 21 de setembre del 2009

PIT DE GALL D'INDI EN ESCABETX

Aquesta recepta forma part del recull de receptes que vam fer amb els companys de feina quan compartiem fiambrera els dilluns, i sempre que l'he feta ha agradat molt.
La va portar el Zarppa, herència de la seva mare, que a més crear a la cuina de casa támbé ho fa a l'estudi i no li va gens malament en cap dels dos casos.

* INGREDIENTS

Pit de gall d'indi

Alls tendres

Alls

4 Pastanagues

2 Cebes

2 Porros

xampinyons frescos

2 Fulles de llorer

Farigola

3 gots petits d'oli

1 got de vinagre

Sal, pebre en gra


* ELABORACIÓ

  1. Tallar les verdures a tires llargues, salar-les i posar-les en una cassola amb oli i vinagre.
  2. Salpebrar el pit de gall d'indi i afegir-ho a la cassola, tot a foc ràpid.
  3. Quan comenci a arrencar el foc es tapa la cassola amb paper d'alumini i es posa la tapa.
  4. Posar a foc lent durant 35-40 minuts.
  5. Treure el tall i deixar-ho refredar en un plat per a tallar-ho a filets quan estigui fred.
  6. Posar els talls en una safata amb les verdures al costat i posar a la nevera.
  7. Es pot menjar fred o treure una estona abans de la nevera.


4 comentaris:

  1. I com ho fèieu això de compartir carmanyola? Cadascú cuinava un dia? Quina bona idea! Aquesta recepta és ben completa amb la carn i les verdures, i a més ha de ser ben bona! :)
    Això sí, crec que jo la preferia tèbia. :p
    Petons!

    ResponElimina
  2. És bo, i a més això que es pugui menjar fred pot servir per treure a més d'un d'algun "apuro". Gràcies Padrina
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Mercè: tots portàvem alguna cosa i ho posàvem al mig per compartir. Al final es va convertir en un concurs! I es van animar a cuinar fins i tot els que no en tenien gaire traça, i amb el temps ens van sorprendre i tot!
    Dolça: és tan pràctic que més d'un m'ha dit que ho ha fet per prendre de picnic o sopars de carrer!

    ResponElimina
  4. Doncs hauràs de donar-li les gràcies al Zarppa per compartir-la amb vosaltres i gràcies a tu per publicar-la. Salut!!!!

    ResponElimina